Οι πρώτες ύλες και το φαγητό

Οι πρώτες ύλες και το φαγητό

Οι πρώτες ύλες κάνουν την διαφορά!

πρώτες ύλεςΕίναι γεγονός πως με φρέσκες πρώτες ύλες έχουμε καλύτερη γεύση στο φαγητό και δημιουργούμε υψηλότερης ποιότητας εδέσματα. Τα φρέσκα προϊόντα έχουν το χαρακτηριστικό να κρατούν όλες τις βιταμίνες τους και τα θρεπτικά τους στοιχεία, σε σχέση με τα κατεψυγμένα. Τα οφέλη που μπορούμε να κερδίσουμε, μέσα από την υγιεινή, πόσο μάλλον την μεσογειακή διατροφή, είναι πολλά και πολύτιμα. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιούμαι λαχανικά της εποχής και φρούτα, κομμένα την ίδια μέρα για να μην χάσουν τις διατροφική τους αξία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο της καλλιέργειάς τους, μέχρι την στιγμή της συγκομιδής τους. Η φροντίδα των πρώτων υλών έχει εξαιρετική σημασία.

Η παραγωγή της Άνδρου

πρώτες ύλεςΗ Άνδρος διαθέτει αρκετούς αγρότοπους και φάρμες. Τα προϊόντα που καλλιεργούνται, είναι χωρίς χημικά και ορμόνες, με αποτέλεσμα το νησί να μας προσφέρει εκλεκτές πρώτες ύλες. Τα περισσότερα ψάρια, ψαρεύονται κατευθείαν από την θάλασσα του Αιγαίου, όπου και μαγειρεύονται φρέσκα. Τα εδέσματα όπως η φρουταλιά, οι κολοκυθοκεφτέδες και πολλά άλλα τα αρωματίζουμε πάντα με βότανα του νησιού. Το νησί επίσης φημίζετε και για τα διαλεχτά τοπικά του προϊόντα, όπως τη ξακουστή κάππαρη, τα καπνιστά λουκάνικά και τα εξαιρετικά τυριά της.

πρώτες ύλεςΤα τυριά της είναι φτιαγμένα από ντόπιο κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα, με Ανδριώτικη παράδοση και μεγάλη ιστορία. Αξίζει να δοκιμάσουμε την πετρωτή ή την αρμεξια, που έχει πάρει το όνομά της από τις πέτρες που χρησιμοποιούνταν για να στραγγίξουν τα υγρά της. Το μαλαχτό, μια παραλλαγή της πετρωτής, όπου το τυρί ζυμώνετε επιπλέον με λίγο αλάτι. Επίσης, την κοπανιστή, το κεφαλάκι, το χλωροτύρι ή το χλωρό, το βολάκι και τον μανούσο.

Η Λιθοδομή και οι πρώτες ύλες

Εστιατόριο στην ΆνδροΣτο μενού μας στη Λιθοδομή, φροντίζουμε τα οπωροκηπευτικά να είναι από τοπικούς παράγωγους. Για τα τυριά συνεργαζόμαστε με τα τυροκομεία του Ασούτη και της Σταυρούλας Λούβαρη. Τα κρέατα μας είναι από το κρεοπωλείο του Κωνσταντίνου Πανταζή. Στην Ελλάδα και την Άνδρο ακολουθούμε την μεσογειακή κουζίνα που είναι πασίγνωστη για την υψηλή διατροφική της αξία και τις μοναδικές της γεύσεις. Γεύσεις που την τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

 

Φορτώνει…